Boeken lenen uit de kast van je vrienden

Bieblio lanceert de grootste gedeelde boekenkast van Nederland

Gemiddeld kopen Nederlandse huishoudens 7 nieuwe boeken per jaar. Na deze gelezen te hebben belanden ze in de boekenkast om daarna nooit meer aangeraakt te worden. Met de lancering van Bieblio, de grootste gedeelde boekenkast van Nederland, willen de oprichters lezen stimuleren en de toegang tot boeken vergroten. De gemiddelde bibliotheek heeft 10.000 boeken te leen, via Bieblio heb je al snel toegang tot meer dan 15.000 boeken binnen je eigen netwerk.

Jipio begon in 2011 met de ontwikkeling van een ruil en deelplatform en lanceert vandaag een deelplatform voor boeken in Nederland. Het platform, onder de naam Bieblio, is te gebruiken via het web en mobiele applicaties op iOS en Android.

Onze boekenkasten vormen samen de grootste bibliotheek van Nederland. Met gemiddeld meer dan 100 boeken in onze boekenkast heb je via je eigen netwerk al snel toegang tot meer dan 15.000 boeken. Maar, hoe hou je het overzicht en hoe deel je alleen met mensen die je vertrouwt?

Met Bieblio leen je boeken van mensen die je kent. Het verbindt vrienden met elkaar door integratie met sociale netwerken. Met de app kan je boeken toevoegen en zoeken op trefwoord of relatie. Via de button kan je eenvoudig een boek aanvragen en met de planner zorg je ervoor dat je weet wanneer iets beschikbaar is en wanneer je het terug moet brengen.

Oprichter Johan Trip vertelt, “niet alleen krijg je bij Bieblio standaard een kopje thee als je een boek komt lenen, ook krijg je persoonlijke aanbevelingen als het gaat om welke boeken je nog zou moeten lezen”. Bieblio maakt boeken lezen weer persoonlijk. We hopen dat meer mensen boeken gaan lezen die de moeite waard zijn. Bieblio lanceert binnenkort een versie speciaal voor basisscholen.

Bieblio is op zoek naar de mooiste boekenkast van Nederland, tweet je #shelfie naar @deboekenkastapp en maak kans op boekenbonnen ter waarde van 250 euro. De wedstrijd sluit op 1 november 2014.