Iedereen kan bibliotheek worden met Bieblio

Onze boekenkasten vormen samen de grootste bibliotheek van Nederland. Toch staan de meeste boeken te verstoffen. Boeken moet gelezen worden. Met Bieblio vind je ze. Bij je vrienden, in de buurt of op de planken van de lokale bieb. Zo bouwen we aan de grootste bibliotheek van Nederland.

Jipio begon in 2011 met de ontwikkeling van een ruil en deelplatform en lanceerde deze maand een deelplatform voor boeken in Nederland. Het platform, onder de naam Bieblio, is te gebruiken via het web en als mobiele applicatie.

Met Bieblio maak je van je boekenkast een bibliotheek. Met de app voeg je boeken toe en kies je met wie je ze wilt delen. De app houdt bij wie welk boek heeft geleend en stuurt een bericht als het tijd is het terug te brengen. Bieblio geeft een overzicht van beschikbare boeken en de snelste manier om het boek te lenen. Via de button kan je eenvoudig een boek aanvragen en met de planner weet je wanneer iets beschikbaar is en wanneer je het terug moet brengen.

Oprichter Johan Trip, die Bieblio samen met Ruben Stolk ontwikkelde, vertelt, “Met Bieblio willen we de bibliotheek weer terugbrengen. Gewoon, bij mensen thuis. We denken dat er behoefte is om op een simpele manier toegang tot boeken te hebben en willen met Bieblio dat makkelijk en leuk maken". Het gebruik van Bieblio is gratis. Voor een vast bedrag per maand krijgen gebruikers toegang tot de premium versie waar de meest recente boeken en populaire titels te leen zijn.

Lees het volledige persbericht.