De grootste bibliotheken ter wereld

Onze boekenkasten vormen samen de grootste bibliotheek van Nederland. Toch is al het altijd weer indrukwekkend om te zien hoeveel boeken de grootste bibliotheken ter wereld huizen. Tijd dus voor een eerbetoon aan de grootste bibliotheken ter wereld.

Met een collectie van meer dan 26,3 miljoen volumes (2007) is de Nationale Bibliotheek van China de grootste bibliotheek van Azië. Gevestigd in Peking bezit de bibliotheek onder andere de grootste en een van de rijkste collecties Chinese literatuur en historische documenten ter wereld. Zijn voorloper is de Keizerlijke Bibliotheek, die gesticht werd op 24 april 1909 door de Qing dynastie. De bibliotheek werd officieel geopend in 1912, na de Xinhai Revolutie.

Met een collectie van meer dan 26,3 miljoen volumes (2007) is de Nationale Bibliotheek van China de grootste bibliotheek van Azië. Gevestigd in Peking bezit de bibliotheek onder andere de grootste en een van de rijkste collecties Chinese literatuur en historische documenten ter wereld. Zijn voorloper is de Keizerlijke Bibliotheek, die gesticht werd op 24 april 1909 door de Qing dynastie. De bibliotheek werd officieel geopend in 1912, na de Xinhai Revolutie.